zondag 31 oktober 2010

Als het niet leuk is...

Wat we in hemelsnaam in Bahía Blanca komen doen? Agustín (24) begrijpt er niets van. Want ook al woont hij er al zijn hele leven, niet van plan er binnenkort weg te gaan: "Bahía Blanca is alleen goed om snel langs te reizen."

Vervelen doe hij er zichzelf dus blijkbaar niet? Thans, zo ziet hij er niet uit. Of heeft hij juist uit pure wanhoop zijn haar roze geverfd en dat gekke hondje op zijn zelf ontworpen felgele shirt getekend?

Bahía Blanca is wel een kustplaats, maar zonder strand, klaagt Agustin met een wat cynische grijns. De petrochemie bezet de plek waar elders parasolletjes en strandstoelen staan. "Honderd kilometer naar het zuiden kun je wel naar zee, maar hier in Bahía is niets. En ik ben blij voor jullie dat het niet regent. Dan is het hier pas echt droevig."

We kunnen best een nachtje blijven, al begrijpt Augustín niet waarom we het zouden willen. Zelf heeft hij vandaag niet al te veel tijd. Hij moet zo weer verder in zijn galerie. In je galerie? Er is dus wel een galerie in Bahía Blanca? "Nu ja we zijn er mee bezig", zegt Agustín. Het moet een plek worden voor exposities, lezingen en vooral veel feesten. En zelf wil hij er zijn werk als VJ vertonen, in deze galerie, waarvan er in heel de stad à 300.000 inwoners, nog geen een is.

Uit de categorie: als het niet leuk is, moet het zelf leuk maken dus, deze couchsurfgastheer in Bahía Blanca. Samen met zeven vrienden huurt hij een souterrain dat nu moet veranderen in de plek waar het gebeurt in Bahía.

Tijd om op het strand te liggen, heeft hij dus geen eens, mocht het bestuur van Bahía ooit voor wat meer toerisme gaan. "En morgen gaat het toch weer regenen", aldus Agustín.